+380 (66) 000-84-30
+380 (97) 000-46-50
+380 (73) 000-96-80
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          

Онлайн весілля як ідея !

Пандемія змінює звички та навіть традиції. Але як саме? В якій мірі люди готові поступитися звичним?
Ось, скажімо, питання весілля. Збиратися великими компаніями небезпечно. Так, в деяких країнах є послаблення, але загалом ситуація все ще карантинна. То що, не одружуватися? Відкласти на невизначений термін? Не святкувати?

Нам здається, що трендом можуть бути онлайн-весілля. Тим паче, що в них зможуть взяти участь родичі з інших країн, які не можуть подорожувати через ковідні обмеження. Чи так це, чи увійде таке в моду побачимо, але здається, це непоганий варіант.
Гості перед камерою з обладнанням передачі якісного звуку. Молодята також. Радіють, святкують, вітають, танцюють. Чому б і ні?
Тим більше, що сучасне обладнання дозволяє це робити. Зум зустрічі з петлічними мікрофонами стали звичними. То і весілля з бездротовими радіосистемами, з мікрофонами, які не порушують концепцію святкового вбрання може бути класним і єднати родичів і друзів по всьому світу. І головне - це може бути безпечно.

На фото на молодятах Saramonic BLINK 500 B1W PRO. Детальніше про ці диво-девайси тут

a8379d4c8c488eb749f56da4ccd90ff0.jpg

DEAR REALITY ВІДТЕПЕР НАЛЕЖИТЬ SENNHEISER GROUP

Колись у 2016 році мені пощастило відвідати фабрику та офіс компанії Sennheiser у Ганновері. Чудова екскурсія заслуговує на окремий репортаж, але зараз я згадав дещо конкретне. Тоді нам було зроблено тренінг та різноманітні презентації по продукції Sennheiser, і перед однією з таких презентацій було сказано наступне:
Так, нові навушники, радіосистеми, цифрова ера бездротової передачі аудіо - це важливий напрямок розробок компанії Sennheiser, але є дещо таке, на чому ми зараз концентруємо свою увагу більше. Уявіть собі як ви повертаєтесь додому з роботи, вмикаєте відео панель, обираєте концерт виконавця, купуєте квиток на те місце, звідки побажаєте насолоджуватись шоу, одягаєте спеціальний шолом...І потрапляєте у віртуальну реальність, яка не відрізняється від реальної своїми враженнями.
В залежності від місця вказаного на квитку ви бачите картинку перед собою та відчуваєте звук. Якщо ви хочете драйву, ви відчуваєте тиск звуку від порталів та моніторної лінії, наче знаходитесь у фан-зоні під сценою. А можливо ви побажаєте насолодитись концертом з балкона, тоді вам у навушники подається звучання що змодельовано саме з цього місця, з відчутною реверберацією конкретного залу, з більшим ефектом простору. Все це - наше майбутнє, і компанія Sennheiser хоче бути піонерами цього напрямку - створення акустичних середовищ Virtual Reality.

75e4b81c075d1dd495574afc4790d064.jpg

Ще на початку 80х, коли було створено мікрофон Neumann KU100, який давав можливість записати звук у бінауральному форматі, людство відчуло присмак 3Д звуку. У 2015 було анонсовано випуск на ринок новий мікрофон AMBEO VR MIC , а тепер зроблено новий крок у цьому напрямку : Sennheiser Group завершила операцію з придбання контрольного пакету акцій Dear Reality GmbH.

Dear Reality - провідний розробник апаратних і програмних платформ для роботи з імерсивним звуком. Визнання компанії приніс dearVR PRO, універсальний і багатофункціональний плагін для обробки бінаурального й багатоканального аудіо, що вже не перший рік користується величезною популярністю у професійних звукорежисерів, саунд-інженерів, у фахівців бродкастингових компаній і музикантів. Одна з найновіших розробок компанії - це dearVR SPATIAL CONNECT, створений в рамках партнерської програми Sennheiser AMBEO, унікальний набір програмних інструментів для мікшування VR-аудіо у VR-середовищі, що оптимізований для застосування в тому числі й на цифрових робочих станціях Nuendo 10 DAW.

Ця новина дає нам розуміння, що прагнення Sennheiser створити дійсно віртуальне середовище, що буде наближено до реального, має перспективу та наше майбутнє.

( з цитатами сайту www.sennheiserstore.com.ua )

Мікрофони для репортерів. Порівняння

Для задач інтерв'ю або репортажу цілком згодяться і стандартні вокальні мікрофони, але саме мікрофони для репортерів сконструйовані з урахуванням специфіки задач. Вони мають, як правило, більш довгу рукоятку, поліпшену конструкцію вітрозахисту та оптимізовану частотну характеристику.
Ми спробували порівняти дві моделі: Sennheiser MD46та Rode Reporter, які популярні на ринку, я б сказав навіть безальтернативні на сьогоднішній день. Подробиці у відеоролику.

Робоче, буденне.

Робочі будні. Дзвінок від клієнта. Йому потрібно озвучити конференц-хол. Я готуюся записати умови задачі, смакую широкий політ фантазії за побажаннями при обмеженому бюджеті. Так і уявляю, як він на іншому кінці слухавки загинає пальці:
- значить так ... що б ось у нас в кожному приміщенні, в кожній зоні було своє регулювання гучності, і ще кілька джерел звуку у нас буде: пейджинг, оголошення, радіо, ТБ, MP3, і що б персонал в кожному приміщенні міг обрати потрібне джерело. І щоб пожежну сигналізацію якось пов'язати з цим.
- керування з планшета, дистанційно через IP?
- ні, не обов'язково
- чи є компетентний персонал для керування всім цим?
- у нас зазвичай цим або завгосп або IT-шник займається, я думаю якщо їм пояснити де яка кнопка - зрозуміють. Ах да .. у нас ще є зал для заходів, він на 300 осіб, ну як окрема зона виходить, там конференції проходять, презентації. І там мікрофони завжди свистять-гудуть, як-то вирішити це б ..
- як думаєте, скільки коштує таке рішення, який бюджет?
- я не знаю, але час такий ... золота серединка потрібна. Тисяч до 50 грн.
- Добре) Ми подумаємо і оформимо рішення для вас, постараємося якомога швидше.

Я кладу слухавку та малюю в блокноті прямокутник з 12-ю відгалуженнями - 6 входів, 6 виходів.
DBX ZonePro.

aba368f0a4e1aedc327ef64ff1ed6ab8.jpg

Читати далі...

Фото:

Neumann KU100 - реальність звукового оточення.

Neumann KU 100 - спеціальний мікрофон для створення об`ємних ( бінауральних) записів. Сам мікрфон створено у вигляді людської голови, всередені якої знаходяться мікрофони, що передають реалістичну картину звукового оточення. Техніку бінаурального запису активно розробляли ще у 80х роках, зараз вона дуже популярна при запису оркестрів, кіно, спецефектів до компютерних ігор тощо. Neumann були одними з піонерів цієї технологіі, а приклад нижче не є цілком показовим, він просто креативний. Дійсно цікаві приклади використання бінауральної технологіі будут дещо згодом. СЛУХАТИ В НАВУШНИКАХ !!!

Нове надходження на склад товарів бренду SARAMONIC.

Отже, в нас є багато цікавого, подробиці просто у відео !

Популярно о Sennheiser D1

Sennheiser D1 - это современная концепция радиосистем для передачи аудио, которая стала актуальна в последние годы, благодаря как строгим требованиям законов к использованию радиочастотного эфира, так и как ответ на запросы современных пользователей.
Эти системы многими воспринимаются насторожено, как и все новое, но все же у них есть ряд неоспоримых преимуществ и исключительных достоинств, которые делают их лучшим выбором для использования на малых площадках и в быту. Смотрите ролик ниже, делайте выбор, а мы всегда готовы помочь в этом. D1 - это удобно, качественно и современно.

Тестирование четырех микрофонов. Знакомство с Lewitt LCT 240.

29e76dd22ad2b7ad1e8c308187636777.JPG

Об этом бренде мало говорят в  местных профессиональных кругах, но я давно обратил на него внимание. Их стенды на Musicmesse выглядели весьма привлекательно, и интуитивно я чувствовал, что Lewitt делают интересную продукцию.  А недавно мой друг познакомил меня с интересным видео, где известный звукорежиссер и блогер Уоренн Хьюарт знакомит зрителей с одной из моделей этого бренда – студийным микрофоном Lewitt LCT 440 Pure , сравнивая его с иконой индустрии Neumann U47.



И в этом сравнении микрофон от  Lewitt выглядит очень убедительно, так убедительно, что возникает вопрос: а может чудеса действительно существуют, и микрофон за 270$ может конкурировать с микрофоном за $6000?
Мне захотелось прояснить для себя ответ, и, вооружившись образцами микрофонов разных брендов, в том числе и Lewitt, мы на студии Happy Records сделали их сравнение и тест.

Читати далі...

Фото:

Манірна Англія проти Німецького прагматизму.

Нещодавно один з наших клієнтів поставив завдання: в найкоротший термін запропонувати йому навушники топ рівня. Вимоги до навушників: добре звучать, бездротові, з активною системою пригнічення зовнішнього шуму, зручні для подорожей. Ринок пропонує не так вже й багато рішень за цих умов, але, тим не менш, є з чого вибрати. Проаналізувавши ситуацію, ознайомившись з варіантами, я зупинив вибір на двох моделях відомих виробників:Sennheiser PXC550, що вже заслужили добру репутацію, і Bowers & Wilkins PX Wireless.Обидва варіанти знаходяться в одній ціновій категорії близько 12000-13000 грн, але інтриги додавало те, що рішення від Bowers & Wilkins є новинкою. PX Wireless - це модель осені 2017 року і вперше потрапила в Україну саме в грудні цього року. В мережі є багато оглядів, я думаю, кожен допитливий  зможе знайти описані експертами (в тому числі і зацікавленими) переваги і недоліки. Тому моє враження стисле, залишається вельми суб'єктивним і ситуаційним, оскільки для тесту і порівняння у мене було вкрай мало часу - буквально 1 година перед зустріччю з потенційним покупцем.


2fe787a33b27d75af3ed7d95695688a3.jpg


Читати далі...

Фото:

З Новим Роком !!!

Разом із Saramonic International Co.Ltd вітаємо вас із святами, що наближаються : Новим Роком та Різдвом ! Бажаємо здійснення мрій! Дякуємо всім клієнтам, друзям за вашу увагу та довіру !
155dceadda37ce5595e79152f1a5fd93.JPG

Тестирование модулей D.A.S. Audio EVENT . Решение на перспективу.



    Недавно состоялся один интересный эксперимент. Один из наших клиентов захотел послушать у себя на локации в г.Херсон линейный массив D.A.S. Audio серии EVENT208A.
Просьба вполне понятная, ведь оценить все достоинства и недостатки апарата только лишь руководствуясь табличными характеристиками, статьями в прессе и короткими прослушиваниями в других локациях – не совсем объективно. Хочется примерить именно на себя, на свой зал и под свои задачи. Зал,к слову, был не простой. Большая кубатура дополнялась огромным куполообразным сводом прямо над сценой, имелась так же зона балконов 2-го этажа. Помня о поговоре «все познается в сравнении» , так же запланировалось участие еще одного конкурсанта – аналогичного массива от компании DB Technologies серии DVA T4.

Читати далі...

Ученье – свет. Мастер класс Нормундса Бласенса.


Ученье – свет, а неучение – звук. Есть такая шутливая поговорка в профессиональной среде. Да, конечно же это шутка, но есть в ней определенная доля истины.  Световой дизайн  требует как технических, так и эстетических талантов. И это оборудование уж никак не проще в эксплуатации в сравнении со звуковым, и пульты управления светом по архитектуре не уступают современным цифровым звуковым консолям, а-то и превосходят последние в плане «навороченности»,  за счет встроенных 3D визуализаторов.  Но парадокс в том, что «свету» нигде в Украине не учат. И если в Киеве есть кафедра звукорежиссуры, то соответственного курса в ВУЗах по специальности «художник по свету, светотехник, светорежиссер  и т.п.» просто нет.

Читати далі...

Новости из Амстердама. Выставка IBC 2017.


IBC – самое знаковое европейское мероприятие для тех, кто связан с кино и видео сьемками. Это и выставка, и семинары и .. Амстердам.

Читати далі...